Day 15 & 16: Yosemite

  • Post comments:0 Comments

Dinsdag maakten we een lange rit westelijk van de Bryce Canyon richting Yosemite National Park. We reden dwars door de woestijn van Nevada, waar we onderweg slechts een paar auto’s tegenkwamen en kilometers ver de weg voor ons konden zien liggen… Het was een lange rit maar dankzij het bizarre woestijnlandschap en wat spelletjes op de iPad vloog de dag voorbij. ‘s Avonds overnachtten we in het kleine plaatsje Lee Vining, direct naast de oost-ingang van het Yosemite park. Want daar wilden we woensdag heen…

Dus woensdagochtend gauw ontbeten bij het (voor zover wij weten) enige restaurant in het hele dorpje. We hadden er dinsdagavond ook al gedineerd, want ja, waar kon dat anders? Het voordeel is wel dat je als restaurant helemaal bomvol zit als je de enige diner in het dorp bent… Na weer anderhalve pancake (ik vergis me iedere keer weer in hoe groot en machtig die dingen zijn), reden we de bergpas op het Yosemite National Park in. Vanaf eind oktober/begin november is deze pas gesloten voor het winterseizoen. Toen mijn ouders er een aantal jaar geleden in april waren, was hij nog steeds dicht. Gelukkig hadden we prachtig weer en konden we via de pas het park in. 

Yosemite is weer heel anders dan wat we tot nu toe hebben gezien. Het lijkt nog heet meest op Grand Teton, maar toch eigenlijk ook weer totaal niet. De rotsen zijn heel hoog, breed en rond. Een soort enorme afgeronde blokken. In de vallei zijn heel veel campingplaatsen en die stonden nu nog hartstikke vol. Veel mensen die lekker op de fiets of lopend de omgeving verkenden, bergbeklimmers, kinderen die in de bossen speelden… Wij zijn met de auto bijna het hele park doorgereden en natuurlijk om de haverklap gestopt om foto’s te maken. Tot slot maakten we nog een wandeling van zo’n anderhalf uur door Mariposa Grove, helemaal in het zuiden van Yosemite. In die grove staan een aantal van de beroemde gigantisch grote Sequoia bomen dus die wilden we wel graag zien. Nou, en of dat ze gigantisch zijn… Ik geloof dat ze in Sequoia National Park nóg groter zijn, maar ik vond dit al enorm. Zoals Bassie zou zeggen, dacht ik; Allememaggies!

Aan het eind van de middag besloten we toch nog door te rijden naar San Francisco, dus zaten we woensdagavond alweer met Maarten, Steven, Kristen en Ernst aan tafel! De rest van onze trip brengen we hier door. Zondag vliegen we naar huis, maar ik kijk nog even wanneer ik mijn San Francisco-verslag ga plaatsen… Misschien morgen (zaterdag) al, maar anders zondag of dinsdag. Maandag slaap ik :-)
 

Leave a Reply