Hotspot: Ilka Vintage & Secondhand

  • Post comments:1 Comment

Een van mijn favoriete plekken om een vrije (mid)dag door te brengen is een vintage winkel of markt. Werkelijk uren kan ik doorbrengen, speurend door de rekken en bakken. Meestal vijf keer hetzelfde rondje; eerst omdat ik steeds weer nieuwe dingen zie en daarna om te checken of ik echt wel alles gezien heb. Een van mijn favoriete vintage winkels in Den Haag is zonder twijfel Ilka Vintage & Secondhand.

Archipelbuurt

Ilka’s winkel zit op de Sumatrastraat in de Archipelbuurt van Den Haag. Vijf minuutjes van het centrum en prima te bereiken met de auto, OV, fiets, voet, longboard, anything… Ik ontdekte de winkel een klein jaar geleden toen ik net in Den Haag woonde. Vriendin Tess had er een hele berg te gekke jurken en andere items gekocht, waar ze begrijpelijk dolenthousiast over vertelde. Daar moest ik meer van weten.

Telkens als ik bij Ilka binnenkom, weet ik niet waar ik moet kijken. Alles wil ik van dichtbij bekijken! Ze verkoopt tweedehands kleding en vintage designer items, en de collectie wisselt dagelijks. Gisteren toen ik in de winkel was, had ze bijvoorbeeld net een Valentino-tas binnen en een dag eerder verkocht ze nog een prachtige bruinleren Céline-tas voor nog geen € 300! Maar bij Ilka vind je ook mooie items van o.a. Zara, Filippa K, Levi’s en onbekende merken voor een zacht prijsje. En niet alleen kleding; de collectie schoenen en cowboy boots is om bij weg te kwijlen, en van de hoeveelheid tassen en accessoires word je enorm hebberig. Hoewel, hebberig word je sowieso wel in deze winkel.

Kleding inleveren

Behalve shoppen, kun je bij Ilka ook zelf kleding inbrengen. Het maakt niet uit van welk merk (alles boven H&M, geen simpele massa-items), als het er nog maar goed uit ziet. Ilka bepaalt zelf of ze er plek voor heeft en denkt het te kunnen verkopen. De tofste items die ze binnenkrijgt, gooit ze meteen op Facebook en Instagram. Volg haar dus om altijd de tofste nieuwe vintage gems te zien. Zó vaak zie ik iets voorbij komen waarvan ik het DIRECT wil hebben. Meestal als ik wat krap bij kas zit, zal je net zien. Zoals van de week, toen er een te gek (nep)suède lang gilet met franjes binnenkwam. Ilka reserveerde het voor me tot ik naar de winkel kon komen (super lief en super service!). Eigenlijk had ik helemaal geen geld, maar dat ding zag er zo tof uit! Helaas stond het me iets minder. Scheelt weer geld dacht je? Was dat maar waar. Natuurlijk werd ik verliefd op iets heel anders in de winkel; het geld dat ik niet had gaf ik alsnog uit aan een super leuk tuniekje.

Anyway, ik kan nog uren doorgaan maar het moge duidelijk zijn: shop je graag bij tweedehands & vintage-winkels? Dan moet Ilka Vintage & Secondhand sowieso op je Go To-lijstje! En volg haar op Facebook en Instagram voor de laatste updates vanuit de winkel!

Ilka Vintage & Secondhand Clothing and Accessories
Sumatrastraat 160
2585 CT Den Haag

This Post Has One Comment

Leave a Reply