Hotspot: Lunchroom Zondag

 • Post comments:5 Comments

Zondag 1
Sinds ik in Den Haag woon, fiets of loop ik regelmatig door de straten van mijn buurt of door het centrum op zoek naar hotspots. Leuke koffietenten, verstopte vintageboetiekjes of die ene toffe lifestylewinkel. Inmiddels heb ik er al aardig wat gespot, dus deel ik ze graag met jullie! Vandaag een van mijn favoriete koffieplekken bij mij om de hoek, op de bruisende Fahrenheitstraat. Lunchroom Zondag serveert héérlijke koffie, zelfgemaakte taarten en nog veel meer.

Al tijdens mijn eerste boodschappen-doen-tocht in Den Haag viel Zondag mij op. De leuke inrichting en het altijd volle – weliswaar kleine – terrasje voor de deur trokken mijn aandacht, dus besloot ik er een tijd terug eens naar binnen te stappen. Eenmaal binnen bleek het interieur van top tot teen te kloppen. Een vleugje industriële sfeer, afgewisseld met een rustige maar sfeervolle Scandinavisch-achtige stijl zorgt ervoor dat je je bij Zondag direct thuis voelt. Misschien dat de grote houten leestafel en groene fauteuils achterin daar ook een rol in spelen. Whatever it is: I love it!
zondag2
Eigenaren Sheena en Arthur zijn de perfecte gastvrouw en -heer en helpen je op een persoonlijke, ongedwongen manier. Dit jonge stel dat zelf om de hoek woont, runt de tent pas sinds afgelopen zomer. Sheena werkte al bij Zondag toen de vorige eigenaar het wilde verkopen. Het was altijd een droom van Sheena en Arthur geweest om een eigen horeca-onderneming te hebben, dus doken ze in het diepe. Dat verdient sowieso respect wat mij betreft! Met wat kleine aanpassingen in de inrichting en op de kaart, staan ze nu 7 dagen per week in de lunchroom. Alles op de kaart maken ze zelf, wat betekent dat de versheid en ambacht er vanaf druipt. Ik hou normaal niet zo van cheesecake, maar de citroen cheesecake die ik bij Zondag kreeg, was zo luchtig en smaakvol dat ik hem ongegeneerd naar binnen heb geschrokt.
zondag3
Van de lekkere Bocca-koffie bestel ik eigenlijk altijd liefst nog een kop. Sojamelk is trouwens ook geen probleem! De huisgemaakte jam kan je tegenwoordig mee naar huis nemen in van die té leuke, kleine weckpotjes en momenteel zijn ze bezig met een echte keuken zodat Arthur ook zo’n kookkunsten op uitgebreidere gerechten kan uitoefenen. Ik ben benieuwd!
Ben je dus in Den Haag en op zoek naar een leuke plek voor een kop koffie, lunch of ontbijt? Dan is Zondag de place to be, ook mét kids want er is een hele fijne kinderhoek. Het ligt op slechts vijf minuten rijden van het strand en je kunt in de Fahrenheitstraat en verderop in de Weimarstraat heel leuk shoppen. What’s not to like?
Lunchroom Zondag
Fahrenheitstraat 685
2561 DD Den Haag
t: 070 216 5940
Zondag op Facebook

This Post Has 5 Comments

 1. Marlissa

  Ziet er echt super leuk uit. Ik kom niet vaak in Den Haag, maar zag de laatste keer al veel leuke hotspots:) Tijd om eens terug te gaan

 2. Sheena Shu (lunchroom Zondag)

  Wouw wat een gaaf stukje! Dank je wel, we voelen ons helemaal vereerd en zijn een beetje sprakeloos.
  Arthur en Sheena
  Lunchroom Zondag

 3. Naomi

  Oh nice! Ik was ook echt nog op zoek naar leuke hotspots in Den Haag en deze is toevallig ook nog in m’n favoriete deel van de stad. Leuk! Ik ga hem onthouden!

 4. Ita Cheung

  Wat een leuk stuk en wat meer waard is het klopt helemaal
  Ik ben al meerdere malen geweest daar en het was altijd top
  Gelukkig nog veel buiten kunnen zitten, maar binnen is OOK heel leuk
  Ik was met familie of vriendinnen en ze waren het allemaal met mij eens
  Leuk stel jonge mensen maken het echt heel gezellig
  TOP COOL

 5. Agnita Cheung

  Wat een waardevol stuk schrijfwerk. Zondag verdiend dit!
  Dank je wel Esther

Leave a Reply