New York report part 2: Shopping and hangovers

 • Post comments:7 Comments

Maandag konden jullie deel één van mijn New York-verslag lezen. De twee dagen die ik met mijn broertje doorbracht, de limousine waar we ineens in zaten, het concert van BB King dat we bezochten en onze wandeling door Brooklyn. De laatste twee dagen (eigenlijk anderhalve dag) waren zonder mijn broertje en dus kon ik los gaan wat betreft shoppen.. Tenminste, als ik niet zo’n enorme kater had gehad. Maar laten we eerst even verder gaan waar we gebleven waren.

Donderdag
Woensdagavond waren Maarten en ik dus nog naar een blues club geweest. Niet al te laat lagen we in bed, want donderdagmiddag zou Maarten mij achterlaten en doorvliegen naar Denver (waar hij vorig jaar een half jaar heeft gewoond). Donderdagochtend moesten we dus nog wel even gebruiken om wat te doen. Helaas is mijn broertje nogal een uitslaper, dus stonden we niet om 8.00u al buiten. Eenmaal aangekleed kwamen we een ouderwetse diner tegen waar we lekker ontbeten (Maarten met een dik belegde bagel met zalm en uien, en ik heel gezond met een bakje kwark met granola, honing en jam). Vervolgens liepen we weer richting SoHo, wat al een fijne bezigheid op zich is. Heerlijk die leuke straatjes met die leuke restaurants, cafés en winkels. Aangekomen op Broadway wilde Maarten naar Hollister om een spijkerbroek te kopen. Op Broadway heeft deze winkel een ENORM pand, waar we dan ook bijna in verdwaalden. Waar zijn toch verdomme de paskamers?! Huh waren we hier net niet ook al? Afijn, uiteindelijk vond Maarten een perfect zittende broek dus hij blij. Vervolgens liepen we Broadway af richting het noorden, liepen nog wat winkels binnen en liepen vervolgens naar 5th Avenue.

new york collage5

1. Maarten en zijn bagel 2. Mijn gezonde ontbijt 3. Deze beauty kon ik niet laten liggen 4. Gezellig eten en wijn drinken met JP 5. Party @ the Lower East Side 6. Met JP en z’n vrienden (mijn blouse zit RAAR!)

Ik volgde op Twitter een account die bijhoudt waar en wanneer alle films en series filmen, dus ook in New York. Rond 5th Avenue en 17th street zou een film met Hugh Grant gefilmd worden dus dat wilden we wel zien. Maar we waren natuurlijk veel te vroeg, want behalve alle trailers was er nog geen spoor van camera’s en/of acteurs.. Dan maar koffie drinken en toen was het alweer tijd om terug naar het appartement te gaan zodat Maarten zijn spullen kon ophalen en richting het vliegveld kon. Toen hij eenmaal weg was, ben ik als de wiedeweerga naar de West Village gegaan; Bleecker Street I love you! Nagellak in de NARS boutique gehaald voor Barbara, een kettinkje en armbandje voor mezelf bij Marc by Marc Jacobs en toen begon het te regenen. Boehoe! Even geschuild in een koffiebar en door naar Forever21. Helaas is de Forever21 in SoHo een stuk kleiner dan die op Times Square dus ik ging dan ook met slechts twee shirtjes de deur uit. Aan de overkant zag ik Sephora, en ik kon het niet laten wéér naar binnen te gaan en me te verlekkeren aan de nieuwe Satin Pencils van NARS. Nog steeds twijfelend welke kleur ik wilde.. Voor een vriendin zou ik het Naked2 palette halen en ik kon het niet laten een beauty van een blush mee te nemen. Toen was het alweer bijna 19.00u dus tijd om naar het restaurant te gaan. Ik had afgesproken met JP, een New Yorker die ik een paar weken geleden in Amsterdam had ontmoet via Couchsurfing. We aten aan de bar bij een heel leuke Franse bistro en werden daar rond 00.30u uitgezet omdat ze dicht gingen… Zo gezellig was het dus. Toen kreeg JP een berichtje van een paar vrienden die in een club op de Lower East Side waren. Toevallig in dezelfde straat als waar ik sliep, dus hup JP met mij mee in de taxi en natuuuuuurlijk moest ik mee de club in om nog een drankje te doen….
Vrijdag
Na weetikveelhoeveel glazen wijn in het restaurant en weetikveelhoeveel cosmo’s in de club ben ik op de één of andere manier thuis gekomen (drie blocks lopen gelukkig) maar vrijdagochtend had ik zoooo’n spijt. Man wat voelde ik me ellendig, dat was echt lang geleden. Ik drink niet zo vaak heel veel (meestal blijft het bij twee glazen wijn) maar die enkele keer dat ik dan een kater heb denk ik: ik drink nooooooit meer! Het duurde vrijdagochtend dan ook even voordat ik (na glazen water en een paar pijnstillers) me een beetje okay voelde om op te staan. Tegen 11.00u liep ik buiten met mijn zonnebril op, regelrecht naar de McDonald’s. Fastfood is echt het enige wat ik kan en wil eten als ik een kater heb. Een hamburger en wat nuggets verder voelde ik me ietsje beter maar ik legde ik me er wel bij neer dat de helft van mijn plannen voor die dag niet door zouden gaan. Te misselijk en al teveel tijd verspild toen ik nog in bed lag. Ik begaf me naar Nike Town all the way op 57th street om het boodschappenlijstje van Ardjan in te slaan. Eén block verderop bij Victoria’s Secret ruilde ik een BH en paste ik bikini’s terwijl ik me nog steeds een zombie voelde. Vervolgens liep ik 10 blocks terug naar Pinkberry (ik doe ALLES voor wat frozen yogurt), waar ik onwijs lekkere granaatappel en key lime yogurt met frambozen en kiwi koos. Het bakje liet ik buiten vervolgens bijna vallen, maar net op tijd ving ik hem (ondersteboven) op. Alle frambozen op de grond en yogurt all over my hand. Gelukkig was het nog wel eetbaar wat er in mijn bakje was achtergebleven….

new york collage6

1. Katerontbijt 2. Chanel & Dior @ 57th street 3. Outfit 4. The Naked Cowboy op Times Square 5. Armbandje dat ik bij Marc by Marc Jacobs kocht 6. Ik lees nooit roddelbladen maar hier heb ik toch wel genoten

Ik nam de metro naar Times Square waar ik bij Sephora mijn gespaarde punten op mijn Sephora-kaart wilde inwisselen. In één week had ik ruim 300 punten verzameld, wat betekent dat ik dus hetzelfde bedrag had uitgegeven. Oeps. Ondertussen besloot ik dat ik toch echt zo’n Satin Pencil van NARS wilde en had ik een siliconen vrije-primer gespot. Beiden gingen dus in mijn mandje, en bij de kassa mocht ik drie mini’s uitzoeken in ruil voor mijn punten. Bij de buren (Forever21) besloot ik nog een laatste poging te wagen maar het viel weer vies tegen. Ik kocht slechts één zomerjurk en een paar make-upjes voor $1,50 per stuk. Inmiddels was het eind van de middag alweer aangebroken en moest ik terug naar het appartement om mijn aankopen in mijn koffer te proppen. Rond 19.00u nam ik een taxi en anderhalf uur later zat ik op JFK airport weer McDonald’s te eten…. Gelukkig is het deze week pas Quit the Crap-week in de #fitforsummer challenge want anders had ik dik gefaald.
De vlucht was kort maar hels, het eten was verschrikkelijk (terwijl ik normaal het eten in vliegtuigen best okay vind!) en dus voelde ik me alleen nog maar zieker. Poor me. En toen was ik weer thuis. Poor me again ;-) Zaterdagavond hadden we nog een etentje met mijn schoonfamilie, waar ik als een soort zombie aan tafel zat want ik was al zo’n 30 uur wakker. Sorry guys!
Dit bezoekje aan New York was op een bepaalde manier heel anders dan de vorige keren. De opwinding was heel anders. Het hele speciale gevoel van de eerste paar keer was eraf, dit keer voelde het direct heel vanzelfsprekend en normaal dat ik daar was. Alsof ik nooit was weggeweest. En ooit hoef ik er ook nooit meer weg, hoop ik!
Eind deze week zal ik al mijn aankoopjes laten zien in een shoplog. Hopelijk vonden jullie het leuk om mijn verslag te lezen!

This Post Has 7 Comments

 1. Lotte

  Wow, ziet er heel leuk uit. Ik ben jaloers (: xxx

 2. robin

  leuk verslagje! en bij F21 is het heel verschillend, of je wilt alles of je ziet bijna niets!

 3. Marielle

  Super tof om te lezen! Ik wil heel graag een keer naar NY

 4. Rosie

  AAH the naked cowboy hahaha! Lijkt me zo tof om die een keer in real life te zien ;p!! oh wat een heerlijk verslag is dit zeg, ik wil zo graag ooit nog een keer naar New-York, lijkt me zó onwijs tof!

 5. Yasmin

  Over twee weken loop ik daar rond en ow wat hoop ik die cowboy tegen te komen :-D Leuk om te lezen.

Leave a Reply