Report: New York I love you!

  • Post comments:0 Comments

Weet je nog dat ik vorig jaar naar New York ging? Nou, ehm, ik moet iets opbiechten…. Twee weken geleden ging ik namelijk weer… Voor de 5e keer. Sjah, what can I say? Ik ben verslaafd. Het is inmiddels echt thuiskomen en eigenlijk zou ik niets liever willen dan nooit meer weggaan, maar helaas denkt de Amerikaanse immigratiedienst daar iets anders over. Anyway! Deze trip stond eigenlijk niet op de planning voor dit jaar, maar vriendin Lysanne vroeg of ik met haar op vakantie wilde. Hoe kan ik daar nou nee tegen zeggen? Bovendien zijn we dit jaar al 10 jaar vriendinnen! Dus hoe beter dat te bekronen dan met een reisje naar de tofste stad ter wereld? Ik heb geprobeerd een kort en bondig verslagje te schrijven.. Let op: geprobeerd!

Dag 1
Ons vliegtuig vertrok op 2e Paasdag om 9.15, wat betekende dat de wekker om half vijf stond. Weinig geslapen dus, maar daar merkten we niks meer van toen we zo’n 12 uur later voet op Amerikaanse bodem zetten. Vanaf dat ik door het vliegtuigraampje de Amerikaanse straten zag, kwam er een soort rust over me heen: ik was weer thuis. Voor Lysanne was het de eerste keer in de Verenigde Staten dus voor haar was alles helemaal nieuw. We doken meteen de stad in, om te beginnen bij Times Square. Het maakt niet hoe vaak ik daar kom, het blijft toch steeds weer een surreal gezicht. Na wat rondjes over Times Square, selfies in de M&M Store en een snelle lunch liepen we richting de Radio City Music Hall en Rockefeller Center. Het was ontzettend mooi weer dus genoten we meteen van het uitzicht vanaf Top of the Rock. Boven maakten we weer tig selfies en genoten we van de zon! Die warme stralen op ons gezicht en uitzicht op de mooiste stad ter wereld… Ik had er zo de hele dag kunnen blijven zitten. ‘s Avonds lieten we ons de sushi en (veel te dure) wijn goed smaken. En toen we een paar uur later Times Square by night zagen, drong het pas echt tot ons door: we zijn in New York!

Dag 2
Jetlag? Wat nou jetlag? We sliepen gewoon makkelijk tot acht uur. Als het aan Lysanne lag hadden we nog uren kunnen doorslapen trouwens. We begonnen onze eerste volle dag met een Amerikaans ontbijt (pancakes voor mij, eggs voor Lys) en namen de metro richting Chelsea. Een bezoekje aan Chelsea Market stond op de planning! Ook voor mij de eerste keer en wat was het leuk! Het was nog wat te vroeg op de ochtend om alle etenstentjes uit te proberen maar er waren ook genoeg andere winkeltjes te bezoeken. Mijn favoriet was de ruimte waar Artists & Fleas zit. Een grote ruimte met allemaal kraampjes van kunstenaars, sierradenmakers, vintage verkopers en andere creatieven. Hier kon ik uren rondsnuffelen. Uiteindelijk bracht ik de meeste tijd door bij de platenbakken (waar anders?) en kocht 4 geweldige platen.
Na een korte wandeling over de Highline was het dwars door Meatpacking op naar de West Village! Bleecker Street was onze volgende bestemming: Marc Jacobs en natuurlijk Magnolia Bakery! Op Bleecker Street pasten we horloges bij MbyMJ, bewonderden we make-up bij MJ Beauty (maar niks gekocht, schouderklopje!), kochten we cadeautjes bij Bookmarc en verwenden we onszelf met een cupcake van Magnolia. Vervolgens stopten we onszelf weer vol met sushi tijdens een lunch op Cornelia Street en pakten we de metro nog verder downtown. Vorig jaar had ik geen tijd om langs het 9/11 Memorial te gaan en was de Freedom Tower nog net niet helemaal af. Nu wel dus wilden we het Memorial en de toren graag zien. De enorme watervallen die nu op de plek staan waar de WTC torens voorheen stonden, zijn heel indrukwekkend. Altijd als ik daar in het gebied rondom het WTC loop, word ik helemaal stil. Het grijpt me nog altijd zo aan. Alsof het zo moest zijn, viel mijn oog plots ook op de naam van het enige Nederlandse slachtoffer Ingeborg Lariby. Kippenvel.
‘s Avonds ging Lysanne naar de musical Jersey Boys. Zij speelt hier in Nederland in deze show en werd door de choreograaf uitgenodigd om op Broadway te komen kijken en de Amerikaanse cast te ontmoeten. Heel tof natuurlijk!! Voor mij een mooie gelegenheid om een hapje te eten met Helene, een van de Nederlandse studenten met wie ik in 2011 in New York studeerde. We hadden elkaar al een paar jaar niet gezien, des te leuker is het dan om een reünie te houden in de stad waar we elkaar van kennen. Zij was in NY voor een stage, hoe tof is dat! Na een gezellig en typisch Amerikaanse dinner bij Applebee’s dook ik nog even de gigantische Forever21 op Times Square in. Helaas zonder succes. Normaal ga ik hier helemaal los, maar dit jaar was het het net niet.

Dag 3
Goed, ik moet echt even wat korter van stof worden blijkt wel! Woensdag was het tijd voor shopping in SoHo. De eerste winkel die we tegenkwamen was een Western winkel… Op mijn wishlist stond al een tijd lang een paar Cowboy Boots en een mooie dream catcher. Beiden waren gelukkig veelvuldig aanwezig in deze winkel. Een paar honderd dollar lichter liep ik even later Broadway weer op met prachtige Cowboy Boots, een dromenvanger en een Amerikaanse vlag in the pocket. De rest van de ochtend liepen we winkel in, winkel uit. We lunchten bij Cafe Duke: echt een aanrader! Het zit op Broadway tussen Prince Street en Spring Street (de leukste SoHo straatjes!) en er is voor ieders smaak wel iets te krijgen. Je kunt namelijk bij elke ‘stand’ iets anders krijgen: pasta, salade, sushi, rijst, pancakes, eieren… alles! Je neemt vervolgens je bakje mee naar de kassa om af te rekenen waarna je kunt gaan zitten of je eten mee kan nemen. En het is helemaal niet duur. Onthouden dus!
Na de lunch shopten we nog wat verder, dronken we een cappuccino bij Back Forty West op Prince Street (super schattige mokken, leuk voor drankjes aan de bar of een hapje eten) omdat we even Wifi nodig hadden, waarna Lysanne haar eerste Yellow Cab aanhield… De taxi bracht ons snel naar South Street Seaport waar zich een ticket box van TKTS bevindt en waar nooit een rij staat! We kochten twee last minute kaartjes voor de musical Once en genoten van een dinertje in de East Village (zo’n fijn buurtje). Daarna gauw weer terug richting het Theatre District voor de voorstelling van Once. Wat een fijne show zeg! Helemaal mijn ding. Een ‘tragisch’ liefdesverhaal met country/folk/Ierse muziek gespeeld door de acteurs zelf. Heb echt genoten!

Dag 4
Central Park stond vandaag ‘centraal’! Maar eerst ontbeten we bij de Stardust Diner. Een typische diner in 50’s stijl waar het personeel bestaat uit allemaal ambitieuze Broadway-zangers. En ze zingen dus ook tijdens het serveren. Onwijs kitch, maar wel leuk om mee te maken. Hierna togen we richting 72nd street voor een bezoek aan Strawberry Fields (John Lennon memorial) vanwaar we verder door Central Park wandelden. De zon scheen weer volop! Voor de lunch hadden we afgesproken met Jordan, een klasgenoot van mijn studie in NY. Na de lunch bezochten we de Public Library of Performing Arts bij Lincoln Center. Hier is momenteel een uitgebreide Beatles expositie te zien, daar moest ik dus uiteraard even naartoe!
Hierna weer hups de taxi in, naar de andere kant van Central Park want we wilden even naar Nike Town. Helaas slaagden we hier niet dus togen we gauw terug naar het hotel om ons op te tutten. ‘s Avonds stond namelijk een diner met JP (een vriend van mij) op de planning. We aten heerlijke pasta en pizza’s bij Nino’s 46 op 46th street, ook zeker een aanrader! Een schattig klein Italiaans restaurantje waar je bovendien goed terecht kunt voor glutenvrije opties. Na de pizza en pasta, een heerlijke fles wijn en Italiaans ijs als dessert namen we een taxi richting Meatpacking. Een vriend van JP is bartender bij een leuk tentje daar, dus dat betekende constant volle glazen en een bijna lege rekening (hoe fijn?! Thanks Brendan!) Het was beregezellig en we sliepen die nacht als roosjes…

Dag 5
Vrijdag was onze laatste volle dag die we begonnen in Battery Park waarna we een boottocht over de East River en de Hudson River maakten. Het zonnetje op ons kop, een enthousiaste tour guide die van alles vertelde over New York en een prachtig uitzicht op mijn geliefde stad. Heerlijk! Tijdens die boottocht kwam ik erachter dat mijn favoriete Pier 17 momenteel wordt afgebroken… *snik* daar kwam ik altijd zo graag! Na de boottocht namen we de metro naar Brooklyn waar we (alweer) sushi aten en rondwandelden door Williamsburg. We kwamen langs zoveel leuke winkeltjes en café’tjes! Volgende keer zoek ik een Airbnb in Williamsburg for sure! Bij het ene vintage winkeltje vond ik mijn lang gezochte perfecte leren schoudertas, terwijl ik even later bij een ander vintage kraampje op straat een geweldig blousje uit de 70’s scoorde. I love this place!
‘s Avonds bekeek Lysanne nog een Broadway show (vakresearch ;-)) dus maakte ik van de gelegenheid gebruik om nog even terug te gaan naar Strawberry Fields en een roos voor John neer te leggen. Het was al donker toen ik daar aankwam en Central Park voelt dan toch een stuk minder veilig. Lang ben ik dus ook niet gebleven. In plaats daarvan dacht ik dat het een goed idee was om van 72nd street terug naar 43rd street te lopen… Nadat ik al 5 dagen door New Yrok had gelopen…. Puik plan kan ik je vertellen! Onderweg stopte ik dus even bij Pinkberry voor de noodzakelijke beker Frozen Yogurt (mjam!). Eenmaal weer bij ons hotel op 43rd street (bijna op Times Square) wilde ik eigenlijk nog niet naar binnen. Dus liep ik de hoek om naar 42nd street om nog even voor de laatste keer dit jaar dat overweldigende gezicht van al die lampjes in me op te nemen.

Dag 6
Véél te snel brak onze laatste dag alweer aan. Na het uitchecken werden onze ingepakte koffers nog even gestald zodat we gauw de stad in konden om nog zo lang mogelijk van de stad te genieten. We bezochten vluchtig Macy’s op Herald Square en namen de metro naar SoHo op zoek naar een speciale kleur All Stars die blijkbaar alleen bij de Converse Store werden verkocht. Helaas hadden ze niet de juiste maat op voorraad dus brachten we ook nog wat tijd door bij Mango en Pink. Tijdens deze laatste uren shopte Lysanne meer dan ze de hele week had gedaan, terwijl ik blut toekeek… Helaas was daar al veel te snel het moment dat we weer terug moesten naar het hotel om onze koffers op te halen. Het doet altijd weer pijn om weg te moeten gaan, maar gelukkig weet ik dat het zeker niet de laatste keer was.
Het is blijkbaar onmogelijk om kort en bondig over een weekje New York te schrijven… Logisch eigenlijk, want het was ook zo’n leuke week! Het was heerlijk om weer terug te zijn, bijzonder om deze week met Lysanne te delen en geweldig om te genieten van het mooie weer, de stad, de leuke tentjes, de winkeltjes, de aparte mensen die je de hele dag ziet, de sushi… En fijn om mijn lieve vriendinnetje zo te zien genieten! Thanks voor de top week lief

Leave a Reply