USA Day 11 & 12: Grand Teton en Salt Lake City

  • Post comments:0 Comments

Nou, het duurde even maar hier dan weer een update vanuit de States! Na onze tweede dag in Yellowstone overnachtten we nog één nacht in West Yellowstone. Het was daar niet makkelijk om ‘s morgens een ontbijttentje te vinden. Het zomerseizoen is namelijk al voorbij dus veel restaurants en hotels zijn al dicht. En ze gaan pas in april 2013 weer open. Ook in het park is het in deze tijd heel rustig, voor zover we weten is het in de zomer véél drukker. In de winter valt in dat gebied heel veel sneeuw, en dan kun je alleen het park in met speciale tours op een snowmobile. Lijkt me eigenlijk ook best wel gaaf!
Anyway, ik ging het hebben over wat we ná Yellowstone deden. Vrijdag 12 oktober reden we nog één laatste keer door Yellowstone National Park. We gingen namelijk naar Grand Teton National Park en dat ligt daar pal onder.
De enige weg daarheen vanuit het noorden loopt door Yellowstone. Grand Teton is een stuk kleiner dan Yellowstone, maar ziet er ook heel anders uit. De naam is afgeleid van een aantal grote spitse bergen, de Tetons. Ook ligt er een heel groot meer. De combinatie van die bergen met het meer gaf ons een ‘Annecy-gevoel’. Zo was ons uitzicht altijd wanneer we in Annecy (Frankrijk) op vakantie waren. Helaas was het wat bewolkt dus de bergen lagen veelal in de schaduw. Gelukkig werd het later op de dag ineens wat warmer, dus kon mijn trui uit en mijn sjaal af. Lekker geluncht in de zon op een zonnedek! Ons bezoek aan Grand Teton sloten we af met een rit over een bergpas waar je o.a. beren en herten zou kunnen zien. Helaas geen beer gespot, maar wel weer een Bambi.

Morgen (vandaag voor jullie; 15 oktober) is mijn moeder jarig en vrijdag opperde ze om na Grand Teton richting de Bryce Canyon te gaan. Ze wilde daar graag haar verjaardag vieren. Eigenlijk een nogal onlogische route, want de Bryce Canyon ligt in het gebied waar we vorige week al waren voor we naar Denver gingen. Maar aangezien we nog niks hadden vastgelegd, en we pas woensdag in San Francisco hoeven te zijn, besloten we dus weer richting het zuiden van Utah te gaan.

Zo’n rit doe je niet in één keer (kan wel natuurlijk maar waarom zou je als je alle tijd hebt?). Dus na Grand Teton sliepen we vrijdag in Idaho Falls. En zo bezochten we onze zevende staat tijdens deze trip. Idaho zelf stelt niet zo heel veel voor; veel platteland. Maar ze hadden een Walmart (jeej!) en een Starbucks mét drive-through.. En we waren er toch maar voor één nacht. Zaterdag reden we vanaf Idaho Falls door naar Salt Lake City. We waren weer terug in de staat Utah. Aangezien die rit niet heel lang was, reden we door naar een Outlet Center in Park City. En wat bleek? De outlet lag direct naast het Olympische park waar in 2002 de skispring-, bobslee- en rodelwedstrijden plaats vonden! Overal zag je nog ‘souvenirs’ van de spelen; o.a. in de McDonald’s. Salt Lake City zelf is ook een mooie stad. Heel schoon, geordend en moderne gebouwen. Het is de hoofdstad van de Mormoonse gemeenschap en dus is er midden in de stad Temple Square. Een heel blok met een kerk, tempel, bibliotheek, kantoorgebouw en conferentiecentrum alleen voor de Mormonen.

Ons hotelletje hadden we de dag ervoor al geboekt en het lag vlak tegen downtown Salt Lake aan. Eten deden we bij Applebee’s in een superleuke shopping village waar allerlei restaurantjes (en winkels natuurlijk) zaten. Als kers op de taart zat er een Frozen Yoghurt-shop, dus ik moest natuurlijk als een toetje even een flinke bak halen :-)

Vandaag (zondag 14 oktober) zijn we dus naar de Bryce Canyon gereden. Het was een prachtige rit en we slapen hier twee nachtjes in een blokhut! Morgen gaan we hiken door de Bryce… als ik daarna nog puf heb zal ik ‘s avonds zeker een blog plaatsen want ik heb alleen vandaag tijdens de rit alweer prachtige foto’s gemaakt!

Leave a Reply