USA Day 7 & 8: Bye Denver, Hello Wyoming

  • Post comments:0 Comments

Day 7:
Gister (dat is voor jullie al eergister; maandag dus) was onze laatste dag in Denver. Maarten loopt hier stage bij BQE een Nederlands familiebedrijf dat ook een klein kantoor heeft in Denver. Het wordt hier gerund door de Nederlandse Steven en zijn Amerikaanse verloofde Kristen (en golden retriever Herman). Maarten is ondertussen een beetje deel geworden van hun gezin en dus stond maandag in het teken van gezamenlijke activiteiten. Overdag gingen Maarten, Steven en pap golfen terwijl Kristen, mam en ik gingen shoppen. Een goede dagindeling toch?

De mannen werden op de eerste hole al geconfronteerd met het feit dat ze zich in een slangengebied bevonden. Er was net een ratelslang van de baan gehaald. Het schijnt dat ze door het idee van slangen in het hoge gras aan de zijkant opeens héél goed en recht vooruit sloegen… Ondertussen merkten wij weinig van het mooie weer (jup na de 3 graden op zaterdag, was het maandag gewoon weer 22 graden), want we liepen in de mall. We begonnen bij Target waar je alles kunt krijgen voor heel weinig geld. Wat mij steeds weer verbaast is dat haarverzorgingsmerken die in Nederland alleen bij de kapper te krijgen zijn, hier gewoon bij iedere drogist en supermarkt liggen. Voor een veel lagere prijs natuurlijk. Andere merken die we hier kennen zoals Maybelline, L’Oréal en Rimmel zijn ook iets goedkoper maar niet schokkend. Bij Target hadden ze trouwens ook een heel schap vol met Boots producten; make-up en huidverzorging. En ze hebben hier natuurlijk covergirl! Ik kocht alleen een Essie topcoat voor $8, maar moeders nam een paar mooie Covergirl oogschaduwpalletjes mee voor $4 per stuk…
Vervolgens kocht ik bij Forever21 een leuke trui, en zag bij de kassa de make-up liggen. Dat doen ze altijd zo handig opstellen daar. Het was $3,80 voor een pallet met vier kleuren dus ik dacht het eens te proberen. Eenmaal bij de kassa bleek het pallet maar $0,50 te zijn! Dus toen heb ik er nog maar één meegenomen.. iemand interesse? Wonder boven wonder wist ik me bij Sephora in te houden. Ik had beloofd mijn moeder te helpen met een goede basis stash, kwasten en advies dus dat was mijn missie. Hoewel ik allerlei moois om me heen zag, kon ik de verleiding weerstaan. En die werd beloond! Want toen moeders ging afrekenen en mijn Sephora Insiders-pas liet zien, bleek ik weer meer dan 100 reward points te hebben. Dus ik mocht uit drie producten een cadeautje kiezen. Ik koos (uiteraard) voor het prachtige NARS lipstick pencil. Wat een ontzettend fijn en mooi ding! Als ik terug ben maak ik wel een shoplog met foto’s en reviews van alles wat ik hier gekocht heb.
Tegen het eind van de middag moesten we nog even terug naar het hotel waar mijn ouders sliepen. Het was namelijk hoog tijd om wat kleding te wassen. Dat gaf mijn vermoeide shopvoeten gelukkig de gelegenheid even uit te rusten. Anderhalf uur later vertrokken we voor een borrel bij Kristen en Steven, waarna we met zijn allen in downtown Denver gingen eten. Maarten had gereserveerd bij het restaurant Vesta, dat bekend staat om hun ‘dipping grill’. Bij elk gerecht kun je drie home made-sauzen kiezen (uit een enorme lijst). Iedereen krijgt dan drie kleine bakjes met de gekozen sauzen, en dan kun je dus je vlees dippen. Het vlees was top, de sauzen lekker, de wijn (en de cointreau, prosecco en baileys) hemels en de sfeer geweldig. We verlieten als laatsten het restaurant…

 
Day 8:
Helaas was dat dus de laatste avond met Maarten, Kristen en Steven. Maar eind volgende week zien we ze nog even in San Francisco waar ze dan zijn voor een beurs. Wij hebben ook toegangspassen gekregen, zodat we Maarten in actie kunnen zien.
Vanmorgen vroeg zette Maarten mij af bij het hotel waar pap en mam sliepen en om half tien waren we onderweg naar een staat waar we nog nooit geweest waren; Wyoming. Wyoming staat niet bepaald bekend om haar schoonheid of bijzonderheid, op één gedeelte na. Helemaal in het noord-westen bevindt zich namelijk Yellowstone National Park. En dat is de reden dat we vandaag Wyoming doorkruisten . De eerste 500km (van de 750) waren oersaai. Het landschap in het zuiden van Wyoming is vrij vlak en heel droog. En bovendien woont er bijna niemand, want in een gebied dat zes keer zo groter is dan Nederland wonen maar een half miljoen mensen. We reden dus urenlang door gebieden waar helemaal niks was. Toen we stopten bij een eenzaam tankstation om wat te eten, was er wifi dus stuurde ik mijn lief een berichtje. Vervolgens vroeg hij: waar zijn jullie? Nou…… uuhm…… geen idee eigenlijk! Ergens in the middle of nowhere. Uiteindelijk bleek het om het dorpje Glendale met 200 inwoners te gaan. Later kwamen we zelfs nog een ‘dorp’ tegen met 10 inwoners….

 
Gelukkig werd het landschap mooier naarmate we noordelijker kwamen. Het werd wat minder droog en de bergen die er inmiddels waren, zorgden voor aangename uitzichten. Inmiddels zijn we in het stadje Cody (opgericht eind 19e eeuw door de enige echte Buffalo Bill), aan de oostkant van Yellowstone. We hebben net wat gegeten in een echte saloon, die al sinds 1902 bestaat. En ik geloof dat er sindsdien ook niets meer aan veranderd was. We werden bediend door een oudere Amerikaanse dame op een echte cowboy manier.. Natuurlijk had ze in de gaten dat wij Europees waren, dus bij alles wat we zeiden of vroegen was het: ‘This is America, anything is possible.’ Het eten was goed, en de whiskey maar $2,75, wat wil je nog meer?
Vanaf hier is het een uurtje rijden naar de dichtst bijzijnde ingang van Yellowstone. Daar gaan we dus morgen heen. Daarna slapen we twee nachten aan de westkant van het park (het is een nogal groot park). Vandaag was het hier heel koud maar het schijnt de komende dagen heel aangenaam weer te worden. Ik ben benieuwd!

Leave a Reply