USA Update: Bye Las Vegas, Hello Canyons

  • Post comments:0 Comments


Zo, op moment van schrijven is het bijna 20.00u en zijn we bijna in Kayenta, Arizona. Een uurtje geleden zaten we nog in Page en bekeken we op de kaart waar we het beste heen konden met het oog op morgen. Even een belletje met een hotel in Kayenta en een kamer was geregeld. Maar ik had nog niet geschreven over de laatste dag in Vegas dus dat eerst even.

Dag 2: Vegas
Woensdag was onze tweede en tevens laatste dag in Las Vegas. Mijn ouders waren niet van plan heel veel te ondernemen in Vegas, en in de stad zelf is overdag ook niet zo heel veel bijzonders te beleven. Ik was de eerste nacht al om 5.00u klaar wakker met dank aan de negen uur tijdsverschil met Nederland. We besloten in de ochtend even naar een Outlet Center te rijden. Dus zaten we rond een uur of negen in de auto; zonder erover na te denken dat de winkels pas om 10.00 uur open gingen. Gelukkig moesten we toch nog eerst ontbijten. Dat besloten we te doen bij IHOP: International House of Pancakes. Nou, en dat heb ik geweten. Zoals je gister al op de foto’s kon zien had ik een enorme berg van vier dikke pancakes, gebakken met banaan erin en met aardbei & banaan erop. Eigenlijk hoorde er ook nog slagroom op, maar dat vond ik iets teveel van het goede zo vroeg op de ochtend. Ze waren verrukkelijk maar na twee zat ik echt bomvol. Ik ben dol op Amerika én op eten, maar ik denk niet dat ik ooit aan die Amerikaanse hoeveelheden zal wennen.
Anyway, om 10.00u ging de Outlet open dus wij hup de woestijnhitte uit, en de koude aircolucht in. De winkels en artikelen in zo’n Outlet Mall vind ik over het algemeen niet zo heel boeiend. Maar ik heb wel voor $48 All Stars gekocht voor mezelf, en voor hetzelfde geld een paar Vans voor vriendin Marloes. Omgerekend dus zo’n 36 euro. Mooi meegenomen. Nog fijner was de deal die ik kreeg bij een parfumerie. Jil Sander luchtje (Pastels Yellow) voor maar 24 dollar. Vaders kocht een compleet nieuwe tennisgarderobe bij Nike en toen waren we wel weer uitgekeken. Er zat ook een Levi’s Outlet, maar daar verkochten ze helaas de Curve ID Supreme Curve niet.
’s Middags lekker onder de palmbomen aan het zwemband gerelaxed, zoals ook op de foto’s al was te zien. Ik had van mijn shopping trips twee dingen die terug/geruild moesten worden, dus aan het eind van de middag reden we nog weer even langs de winkels. Daarna was het tijd om ons klaar te maken voor het hoogtepunt van Las Vegas: Donny Osmond.
De meesten van jullie hebben waarschijnlijk geen idee wie dat is, vraag je moeder maar. Donny was vroeger de grote ‘rivaal’ van de jonge Michael Jackson. Michael zat in de Jackson5, Donny met zijn broers in de Osmonds. Ze waren even oud, beiden de jongste van hun band én de populairste. Ze waren ook goede vrienden, tot aan Michael zijn dood. Donny was het jeugdidool van mijn moeder. Hoewel, eigenlijk nog steeds. En ze heeft ons thuis een beetje aangestoken. Vooral doordat Donny jarenlang de rol speelde van Joseph in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. De video daarvan ken ik van voor naar achter uit mijn hoofd. En verder is Donny ook gewoon heel leuk! Vorig jaar hebben mijn moeder en ik hem ontmoet toen hij in Nederland was. En gisteravond gingen we naar de show die hij doet samen met zijn zus Marie: the Donny and Marie show. We zaten vooraan tegen het podium, prachtig uitzicht dus. Mijn vader die héél toevallig exact tot op de dag even oud is als Donny (ik verdenk mijn moeder ervan om die reden met hem getrouwd te zijn ;-))))), was echter de grootste mazzelaar van de avond. Die kreeg een dikke zoen van Marie op zijn voorhoofd. Jammer genoeg voor ons, deelde Donny geen zoenen uit.
Desalniettemin hebben we alle drie genoten van de show! Tegen het einde kakten we weer een beetje in, nog steeds die jetlag. Maar ja, je bent in Vegas dus dan ga je niet om half 10 naar bed. Nee, dan ga je nog even cocktails drinken bij Margaritaville natuurlijk! En daarna nog kijken bij een Beatles-show die in ons hotel zou zijn. Áls de band was komen opdagen ja. Dat was een beetje jammer.
Dag 3: Antelope Canyon

On the road

Vanmorgen pas om kwart voor zes voor het eerst wakker! Bye bye jetlag. Om 8 uur zaten we aan het ontbijt (heel verstandig twee toast met scrambled eggs, en ik kreeg alles op!) en om 9 uur zaten we in de auto. Tijd om Las Vegas te verlaten en te beginnen aan de roadtrip. Zaterdag komen we aan in Denver, in de tussentijd maken we een mooie trip door de natuur van Utah en Arizona en bezoeken we verschillende National Parks.
We gingen als eerste op weg naar Antelope Canyon in Arizona. We kwamen daar aan om drie uur ’s middags. Maar alleen al de autorit er naartoe is een beleving op zich. Je kunt uren en uren rijden en constant je ogen niet geloven. Eenmaal in Page waar Antelope Canyon is, werden we door een gids met een jeep door het wilde woestijnzand (wat een rit) naar de Canyon gebracht. Antelope Canyon is heel bizar; een soort hele smalle riggel/opening in een stenen massa. Van bovenaf schijnt er ligt naar binnen en door de kleur van het gesteente geeft dat echte prachtige kleuren en kodak-momenten. Onze gids was echt hilarisch. Ze liep als een gek voor ons uit om elke 10 meter te stoppen en te laten hoe en wat we precies moesten fotograferen. En als ze geen vertrouwen in je kunsten had, pakte ze je camera en maakte ze de foto zelf. Met mijn geliefde telefoon (de Samsung Galaxy SIII) maakte ik (en af en toe de gids) prachtige foto’s!

Na de wilde rit terug op de jeep was het al half vijf, en tijd om te bedenken wat we nu gingen doen. Gingen we nog verder, bleven we hier, wat wilden we morgen doen en zien? Even wifi opgezocht bij de McDonald’s, alvast wat foto’s op Facebook gezet en een plan getrokken. En dat plan was dus te rijden naar Kayenta, daar te overnachten en morgen in ieder geval naar Monument Valley te gaan. Verder weet ik eigenlijk niet wat morgen het plan is. Dat zien we dan wel weer! Inmiddels zijn we aangekomen in Kayenta. Zonet wat gegeten bij één van de weinige restaurants in dit kleine plaatsje. Bestel ik een rode wijn, blijkt alles hier alcoholvrij te zijn. O ja, we zijn in een indianenreservaat. Nou doe dan maar een cola :-)

 

Leave a Reply